Keratine bij Glow Beauty Studio

Wat is een keratine behandeling?

Veel vrouwen zijn dagelijks bezig met het stylen van hun haar. Pluizig of krullend haar wordt stijl door het gebruik van een stijltang, maar raakt ook beschadigd en droog. Een groot assortiment aan professionele haarproducten zijn vervolgens nodig om het haar gezond, glanzend en mooi te houden. Veel van deze producten zijn echter op lange termijn niet bevorderlijk voor de kwaliteit van het haar.

Maak je haar weer gezond, glanzend, pluisvrij en makkelijk handelbaar!

Een goede keratine behandeling maakt het haar rustiger, pluisvrij, gezond en glanzend waardoor je voor een langere periode het haar veel minder zal moeten belasten met langdurig tangen en fohnen. Hierdoor voorkom je uitdroging en beschadiging op lange termijn waardoor het haar dus rust en energie terug krijgt.

Waarom ‘Keratine’ in een keratine behandeling?

Een keratine behandeling bevat het natuurlijke eiwit keratine, dat een lichaamseigen stof is. Keratine komt voornamelijk voor in haar, nagels en de huid. Doordat eiwit van nature aan elkaar hecht wordt de keratine in de behandeling opgenomen in het haar en vult hiermee de (door stylen en chemische behandelingen beschadigde) keratine in het haar weer op. Het resultaat? Gezond glanzend, naar wens stijler (sommige keratine behandelingen) en makkelijk handelbaar haar. De verzorgende bestanddelen in een behandeling zorgen ervoor dat het haar minder vocht kan opnemen waardoor zelfs op ‘vochtige dagen’ het haar mooi in balans blijft.

Verschillende soorten Keratine Treatments

Sinds de ontdekking van de keratine behandeling zijn er vele soorten op de markt te vinden, maar de twee voornaamste zijn:

  • Braziliaanse keratine behandeling: dit is een niet-permanente behandeling dat het kroezen/pluizen van het haar verminderd en vaak ook gladder maakt. De zwavelverbindingen in het haar worden niet verbroken en de behandeling verdwijnt geleidelijk uit het haar door het wassen.

  • Japanse keratine behandeling: dit is een permanente straightener die het haar voedt met keratine. De zwavelverbindingen in de kern van het haar worden verbroken, waardoor het haar recht en glad wordt. Bij deze vorm wordt het haar daadwerkelijk ‘volledig glad’. Maar let op, voor een permanent mooi resultaat dient de uitgroei wel weer behandelt te worden.

‘Weetjes’ keratine behandeling

Het is belangrijk het haar na een keratine behandeling te verzorgen met een speciale keratine conditioner en shampoo. Vooral een ‘normale’ shampoo bevat te veel zouten. Hierdoor wordt het haar wel goed schoon maar wordt ook de (nieuwe) keratine sneller uit het haar gewassen.